BOPZ advocaat inschakelen in Den Haag

Wet BOPZ: wanneer een advocaat inschakelen?

In noodsituaties kun je op last van de burgemeester, tegen jouw wil, met een inbewaringstelling worden opgenomen. Ook kun je met een rechterlijke machtiging, tegen jouw wil, worden opgenomen. Als je wordt opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis dan is dat voor zowel jouzelf als voor jouw omgeving een heftige gebeurtenis.

BOPZ Advocaat

Op ons kantoor is Brenda van Haeften gespecialiseerd in BOPZ-zaken (Bijzondere Opnemingen in Psychiatrische Ziekenhuizen). Als BOPZ advocaat snapt Brenda heel goed dat er veel vragen bij jou naar boven komen als je tegen jouw wil wordt opgenomen.

Veel cliënten vragen zich af of dit zomaar mag? Hebben zij soms iets verkeerds gedaan en zijn zij verplicht om bij een gedwongen opname aan behandelingen deel te nemen? En hoe zit het met de medicijnen die de arts voorschrijft? Ook willen mensen vaak graag weten hoe lang zij in een psychiatrisch ziekenhuis moeten blijven.

Het is belangrijk om te weten dat niemand zomaar gedwongen opgenomen mag worden. Er zal altijd een rechter moeten beoordelen of er aan de strenge eisen van de wet is voldaan. Ook is het belangrijk om te weten dat je in dit proces altijd recht hebt op gratis bijstand van een advocaat.

Er zal altijd vooraf een persoonlijke afspraak bij jou thuis of in het ziekenhuis gemaakt worden. Brenda zal dan uitgebreid met jou de situatie, jouw wensen en de juridische mogelijkheden bespreken. Ook zal zij kijken naar mogelijke alternatieven.

Brenda van Haeften is een zeer betrokken BOPZ advocaat die altijd voor haar cliënten klaarstaat. Zij heeft een luisterend oor en komt op voor de belangen van haar cliënten.

Voor een persoonlijk gesprek op korte termijn kunt u contact opnemen.
Brenda is ook bereikbaar is op 070 205 49 55.